Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor het VA-keurmerk?

Het Arbobesluit heeft vastgesteld dat bedrijfsmiddelen, zoals machines, werktuigen en gereedschappen, veilig moeten zijn. Om dit te realiseren is er een verplichting om uw bedrijfsmiddelen met regelmaat te laten keuren. Maar hoe werkt dit en wie mag die keuring uitvoeren? In deze blog zullen we een van de meest populaire en betrouwbare keuringsvormen bespreken: het VA-keur.

Waarom keuren?
Waarom u uw bedrijfsmiddelen wilt keuren is geen moeilijke vraag. Alle bedrijfsmiddelen zijn onderhevig aan slijtage en veroudering. Om de veiligheid van u, uw medewerkers en uw klanten te garanderen, is het dus nodig om die bedrijfsmiddelen te laten keuren.

Naast de veiligheid is het ook nog eens wettelijk verplicht om de keuringen uit te laten voeren. Er staan flinke boetes op het niet laten keuren van uw bedrijfsmiddelen. Bovendien zullen verzekeraars de afwezigheid van een keuring aangrijpen om eventuele claims af te wijzen.

Het is al met al dus in uw voordeel om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsmiddelen goed gekeurd worden, maar wie laat u dit doen? En hoe vaak?

Waarom het VA-keurmerk?
Het VA-keurmerk is momenteel sterk in opkomst. De reden hiervoor is dat keuringen volgens de wet moeten worden uitgevoerd door een deskundige persoon of instantie en net zo vaak als dat nodig is om de veiligheid te waarborgen. Maar hoe weet u dat u een deskundig iemand voor u heeft? Het VA-keurmerk is in leven geroepen om dit probleem aan te pakken. Als u uw bedrijfsmiddelen laat keuren door een gespecialiseerd keurbedrijf dat is gecertificeerd als VA-keurbedrijf bent u ervan verzekerd dat uw bedrijfsmiddelen op de juiste manier worden gekeurd.

Het VA-keur wordt 1 keer per jaar gegeven aan uw bedrijfsmiddelen. Dit is een periode die voor de wet voldoende is en in alle redelijkheid een niveau van veiligheid verschaft dat voldoende is voor de wetgever, de verzekeraar en uw geweten.

Het VA-keurmerk is in 2016 ontstaan toen de gerenommeerde keurmerken COM-keur en VEBIT-keur samengingen. Keurmeesters voor het VA-keurmerk zijn van oudsher veel in de agrarische sector actief geweest, maar vandaag de dag zijn ook sectoren zoals de bouw en gww. Voor grondverzetmachines, hoogwerkers, maar ook voor kleinere elektronische gereedschappen is het VA-keur beschikbaar.

In Limburg is Hevo Heftruckservice actief als gecertificeerd en erkend VA-keurbedrijf. Neem contact met ze op om de keuring van uw bedrijfsmiddelen veilig te stellen voor uzelf en uw medewerkers.

Adres Hevo Heftruck service

Pannenweg 230
6031 RK Nederweert

Telefoon

0495-63 46 49

Email

info@hevoheftruckservice.com

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:30
Dinsdag: 08:00 - 17:30
Woensdag: 08:00 - 17:30
Donderdag: 08:00 - 17:30
Vrijdag: 08:00 - 17:30
Zaterdag: 08:00 - 12:00
Zondag: Gesloten

Heftruck reparatie, onderhoud en verkoop in de regio Weert (Limburg)